Gouden julileum 2016

Uiventjese Revue

14 en 15 oktober 2016

Als afsluiting van dit jubileumjaar stond de "Uiventjese Revue" op het programma. Een avond verzorgd dóór Oventjese mensen vóór Oventjese mensen. Gonny Huvenaars en Fien en Ben van der Walle werden gevraagd of zij deze avond wilden organiseren, waarbij Gonny verantwoordelijk was voor het muzikale gedeelte en Fien en Ben tekstueel hun bijdrage leverden. Besloten werd dat het een avond moest worden met zang, dans en sketch. Na wat lobbyen werden 40 personen bereid gevonden om aan deze avond mee te werken. Wekenlang werd er geoefend. De kaartverkoop was al een succes: op de dag dat de verkoop startte lagen mensen in slaapzakken voor de deur om er toch maar zeker van te zijn een kaartje te bemachtigen. Binnen de kortste keren waren de kaartjes uitverkocht. En afgelopen weekend was het zover. Twee avonden werd er voor een uitverkochte zaal gespeeld. Trees en Tien Verstraten zorgden voor een prachtige aankleding van de zaal en zij realiseerden zelfs een "green room" voor de artiesten.

Toen de presentator, Ben van der Walle, wilde starten met het programma kwam er een dame de zaal in die luidkeels een plaats probeerde te vinden. Ze was nogal kieskeurig want op menigeen had ze iets aan te merken en daar wilde ze ook echt niet naast zitten. Dietske Selten speelde deze rol voortreffelijk en is een kei in het improviseren. Hierna volgde een "spreker" die het bestuur kwam feliciteren met haar jubileum. Al gauw bleek dat deze spreker, gespeeld door Mies v.d. Wijst, ernstig stotterde waardoor je een hele rare toespraak kreeg. Riek en Harrie Nooijen, Jan en Trudy Bongers en Mia van Vugt zongen een lied over de molen die het buurtschap siert. Zij deden dit 32 jaar geleden ook bij de eerste opvoering van de Revue. Cees Bongers vertelde op een zeer humoristische manier over het paarden schatten van vroeger op 't Oventje. Pieter Raaijmakers beklom als pastoor van 't Oventje het podium en vertelde dat hij het licht kwam brengen, waarna lichtjes op zijn bril begonnen te schijnen. Op het eind zegende hij de zaal nog met de nodige confetti. In het begin van dit jaar had het bestuur de bewoners uitgenodigd om een gedicht over de buurtschap te schrijven. Vier gedichten werden ontvangen en op deze avond voorgedragen. Doortje v.d. Loop had een prachtig gedicht waarin ze beschreef hoe ze het ervaren had om als "buitendorpse" zich hier te vestigen. Elly van Grunsven had een gedicht met vele herkenbare dingen vanuit het verleden. Trees Verstraten roemde de eenheid van deze buurtschap en Ben van der Walle sloot met zijn gedicht dit blokje af. Dat er op 't Oventje relatief weinig veranderd is, bleek uit een gedicht van wijlen Marie Cornelissen dat zij schreef bij het 25-jarig jubileum van de buurtvereniging. Veel dingen zijn nog hetzelfde als toen. Haar dochter Riet Daverveld droeg dit gedicht voor.

Een verrassend duo - Melanie v.d. Elzen en René Verbakel - liet ons zien hoe het er aan toegaat bij een medische keuring voor de marine. Dit werd prachtig neergezet door de twee, wat ook bleek uit de lachsalvo's van het publiek. Daarna vertelde Arnold Ermers als oud-leraar waar het in de lerarenkamer ook over kan gaan, bijvoorbeeld de kwaliteit van de koffie. Gonny Huvenaars en Fien v.d. Walle brachten een lied waarin o.a. de school, de voetbalclub, het buurtcafé en de verbondenheid van de buurtschap bezongen werden. Jan Ermers vertelde een paar humoristische anekdotes over de geestelijkheid van vroeger en met name de slechte eigenschap van een kapelaan die het wedden niet kon laten. Theo Cornelissen had een gelegenheidskoor samengesteld bestaande uit Marijke v.d. Berg, Mien Cornelissen, Riet en Ad Daverveld, Arie v.d. Elsen, Antoinet Nuijen, Pieter Raaijmakers en Jolanda Nooijen. Zij zongen voor en na de pauze enkele nummers waarbij het publiek enthousiast meedeed op de klanken van o.a. Het Kleine Café aan de Haven en Sierra Madre. Ben van der Walle kwam als eigenaar van Camping Zeezigt vertellen wat er zich daar zoal afspeelt. Zo organiseert hij brandweeravonden en spooktochten voor zijn gasten met een verrassende afloop.

Petra Geerts, Helga Chrispijn, Yvonne v.d. Wijst, Wilma van Hal, Gonny Huvenaars, Elly v.d. Berg, Margit Bongers en Liesbeth van Delst brachten een zwart/wit dans. De dames zaten om en om bij elkaar in hun zwart/witte maillots. Zo tegen elkaar aan dansend zorgde dat voor een speciaal effect. Als kijker wist je niet meer welk been van wie was; een goed ingestudeerde dans. Bert Nuijen gaf ons een inkijk op de golfbaan met uiteraard een verrassend slot. Cato en Drika gaven het publiek een terugblik op de vele jaren als deelnemers aan de Zeelandse pronkzitting. Zij refereerden aan de scouting, de ziekenzusters en het kerstspel waarbij Peter Schraven in de kribbe lag. Dit bleek echter een kartonnen doos waarop stond "Miele er is geen betere". Peter had de L doorgekrast en er een K van gemaakt waardoor er kwam staan: "Mieke er is geen betere", refererend aan zijn vrouw. Cindy van Dijk en Masja Verbruggen hadden hiermee de lachers op hun hand en sloten af met hun destijds opgenomen CD. Jolanda Nooijen was op zoek naar de ware Jacob en liet het publiek weten wat daar zoal bij komt kijken. Tot slot riep ze alle mannen op om erover na te denken want ze had haar uitzet al bij elkaar gekiend. Toon van Loon zong met zijn dochter Isa het aangrijpende lied "Uiventje, vur alt m'n thuis". Een prachtige tekst en arrangement van Pieter van Schooten. Jolande Cornelissen sloot de avond af als de toiletjuffrouw Door Trekker. Haar uitdossing liet niets te wensen over en ze gaf het publiek een hilarische kijk achter de toiletdeur. Voor haar 25-jarig dienstverband als toiletjuffrouw ontving ze een nieuwe toiletborstel, waarop ze enthousiast afscheid nam van het oude exemplaar. Die belandde bij het publiek op tafel. Gelukkig zonder ongelukken. Dat er vaart in het programma zat was o.a. te danken aan Fien en Gonny die ervoor zorgden dat de artiesten op tijd klaar stonden en het snelle wisselen van het toneel door toneelmeester Ton v.d. Walle.

 

Buurtschap Oventje kan terugkijken op twee zeer geslaagde avonden waarop het publiek volop genoten heeft van een mengeling van rustige voordrachten afgewisseld met "ondeugende" sketches. Hiermee werd nog maar weer eens bewezen waarin een kleine gemeenschap groot kan zijn.

Jubileumweekend

11 en 12 juni 2016

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 juni staat 't Oventje in het teken van het gouden jubileum van onze buurtvereniging.

 

       Dus   er   mag   het   hele   weekend   gevlagd   worden !

 

Zaterdagmiddag is de jeugd van het Oventje van harte welkom op Prikkehei. Er zal daar voor alle leeftijden van alles georganiseerd worden door een scouting–groep. Natuurlijk staat er ook een springkussen, we hebben een Belgische wafelbakker en er is wat te drinken voor iedereen. We hopen er een gezellige middag van te maken.

 

Zaterdag avond gaat het dak eraf bij Café ’t Oventje en is het feest voor alle leden vanaf 16 jaar, let wel onder de 18 NIX alcohol. Introducées zijn ook welkom. Voor deze avond hebben we de welbekende DJ Maarten en een verrassingsoptreden op het programma staan. Drank hapjes en wat te eten na het feest is bij de prijs inbegrepen.

 

Zondagmiddag 13.00 uur nodigen we iedereen uit om aanwezig te zijn bij een gebedsdienst die gehouden zal worden bij ons eigen Mariakapelleke verzorgt door diaken Pieter Raaijmakers. Na de gebedsdienst gaan we weer met z’n allen naar Café ‘t Oventje voor een grootse reünie. Laat familie, vrienden, kenissen en oud bewoners weten van deze reünie. Buurtvereniging Oventje zal ook nog ruchtbaarheid geven via regionale weekbladen, facebook en andere kanalen. De eerste consumptie worden u aangeboden door de buurtvereniging. Ook zullen er enkele foto hoekjes ingericht worden met foto's uit de oude doos. Iedereen is dan van harte welkom.

Paasboom

20 maart 2016

Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn waren de woorden van  burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd. Bijna een paar honderd toehoorders konden deze woorden alleen maar beamen.

 

De Uiventjese Paasboom stond dan ook te blinken in een matig voorjaars zonnetje.

 

Een heel karwei was geklaard door vele bewoners van onze buurtschap, 5000 eieren reigen, schilderen, versieren en ophangen in de boom vergt toch een heel organisatie, maar is uiteindelijk een geweldig groot succes geworden.

Sfeervolle Uiventjese Bingo

12 maart 2016

Zaterdag was de eerste jubileumactiviteit van het gouden jubileumjaar van Buurtvereniging Oventje. In een sfeervol aangeklede en goed bezette  zaal van Cafe 't Oventje werden de bingo getallen op een ludieke wijze de zaal in geslingerd.

 

Toon en Diederik wisten op een humoristische manier de aandacht van de vele dames en een aantal heren naar zich toe te trekken. Dat het startnummer elke keer hetzelfde was kwamen ze pas in de zesde ronde achter, maar dat kon de pret niet drukken. De goed gevulde prijzentafels waren hoe dan ook op het einde van de avond helemaal leeg en iedereen ging dan ook tenminste met een prijsje naar huis.

 

Buurtvereniging Oventje bedankt Gert-Jan, Masja, Petra en Gonny voor de organisatie en Toon en Diederik voor de presentatie van deze voortreffelijk geslaagde Bingo.